Veel Gestelde Veranda Vragen

Heb ik een vergunning nodig voor de bouw van een veranda?

Over het algemeen niet. Doe de check op www.omgevingsloket.nl Doe echter altijd navraag (ook als volgens omgevingsloket geen vergunning nodig is) bij uw gemeente, afdeling bouwen en wonen.

Hoeveel meter mag ik uitbouwen?

Zonder vergunning maximaal 30m2

Kan ik in de winter in mijn veranda vertoeven?

Als u er een terrasverwarmer in zet en de zijden dichtmaakt met vaste beglazing en/of schuifelementen, is dit mogelijk. Houdt er echter rekening mee dat er erg veel warmte verloren gaat. Als u de veranda het hele jaar wilt gebruiken is het aan te raden, een geïsoleerde veranda te bouwen.

Bestaan er keurmerken voor veranda leveranciers?

Geen specifieke keurmerken. Veranda’s moeten voldoen aan de Nederlandse bouwvoorschriften

Aan welke prijs moet ik denken indien ik een veranda laat bouwen?

Er zit erg veel prijs-, maar ook veel kwaliteitsverschil in veranda’s. Vraag een offerte aan via deze website voor een exacte prijsindicatie.

Kan ik zomaar reguliere zonwering bevestigen aan mijn veranda?

Dat hangt af van de stevigheid van de constructie. Er is voor een veranda ook speciale zonwering verkrijgbaar, zowel onder als bovenop het dak.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een aanbouw en een veranda?

Een aanbouw kan van alles zijn. Een veranda is een overdekt terras. Het dak kan lichtdoorlatend zijn, maar dat is niet noodzakelijk. Bij een veranda met een lichtdoorlatend dak wordt ook wel gesproken van een terrasoverkapping.

Welke materialen worden gebruik voor een veranda?

De constructie kan worden gemaakt van hout, aluminium of een combinatie hiervan

Welk glas kan ik gebruiken voor de wanden?

Afhankelijk van de wensen. Als het goed isolerend moet zijn, kan er HR++ isolatieglas worden gebruikt. Als het alleen bedoeld is om de wind buiten te houden, volstaat enkel glas. Zorg er wel voor dat er veiligheidsglas wordt gebruikt

Welk glas kan ik gebruiken voor het dak?

Voor het dak is veiligheidsglas verplicht. Dit kan worden uitgevoerd als enkel glas, HR++ isolatieglas of Zonwerend glas. Welk glas het meest geschikt is, hangt af van de situering ten opzichte van de zon en uiteraard uw eigen wensen.

Hoe zit het met ventilatie?

Onder een veranda zonder wanden kan de warmte weg. Bij windstil weer kan de warmte zich ophopen, waardoor het te warm kan worden. Dit is te voorkomen door een goede zonwering toe te passen. Als de veranda is voorzien van (glazen) wanden, zorg er dan voor, dat er voldoende opengeschoven kan worden.

Hoe voorkom ik oververhitting in de zomer?

Oververhitting heeft vele oorzaken: De veranda ligt vol in de zon (Geen schaduw van bomen etc.,), de warmte kan niet weg, geen zonwering, enkel glas in plaats van zonwerend glas, geen zonwerende polycarbonaatplaten maar gewone polycarbonaatplaten, Er zijn geen openingen, waardoor de warmte zicht ophoopt, geen ventilatiesysteem enz. Bepaal vooraf waar uw veranda komt te staan (zon / schaduw?) en kei sop basi shiervan het materiaal.

Moet ik een veranda isoleren?

Niet noodzakelijk, tenminste als u er tijdens de wintermaanden geen gebruik van wilt maken.

Welke vloerbekleding plaats ik het beste en waarom?

Omdat het een buitenverblijf is, is een makkelijk te onderhouden vloer ideaal. Hout, tegels, plavuizen en pvc zijn ideaal. Vloerbedekking is minder geschikt.

Is er een fundering nodig voor de bouw van een veranda?

Ja een fundering is nodig. De zwaarte en type van de fundering is van veel factoren afhankelijk

Waaruit bestaat een veranda?

Een veranda bestaat uit een muuraansluiting, gootconstructie, liggers, staanders en polycarbonaatplaten of glas. Bij een veranda met een dicht dak wordt meestal een plat dak gemaakt, voorzien van bitumineuze dakbedekking.

Hoe komt het dat er zo veel prijsverschil is tussen veranda’s?

Dat heeft onder andere te maken met: Maatwerk of standaard product, materiaaldikte, standaard kleur of afwijkende kleur, kwaliteit van de coating, polycarbonaat dakbedekking of glas, hoe zit de veranda constructief in elkaar, hoeveel garantie zit er op, welke opties zijn mogelijk enz. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan via deze website voor een goed beeld van de door u gewenste veranda